Pdf Kitap Arşivi

1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi Pdf indir

1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi pdf indir, Tarih türünde kaleme alınan 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi kitap ile ilgili özet bilgiler. 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi kitabı yazar Charles C. Mann tarafından kaleme alınmıştır. 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi kitabı 13,5 x 21,5 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2019 ebatında olan 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi kitabın Epsilon Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi pdf oku, 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi PDF yandex, 1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

1493-Amerika’nın Keşfinden Küreselleşmeye Kısa Dünya Tarihi PDF Oku

Seyahat, ticaret, kolonileştirme ve göç:

Küreselleşmenin on beşinci yüzyılda başlayıp günümüze kadar gelen merak uyandırıcı öyküsü.

Değersiz görülen patates bitkisi nasıl oldu da önce tüm Avrupa’daki yoksulları besleyip sonra milyonları mezara gönderdi?

Tütün çılgınlığı Avrasya’ya nasıl dalga dalga yayıldı? 

Kauçuk sanayileşmeyi nasıl tetikledi? 

Sıtma, kölelik ve Amerikan Bağımsızlığı içindeki bağlantı nedir? 

On altıncı yüzyıl Bolivya’sının gümüş dağları, Çin ve İspanyol İmparatorluğu’nun ekonomik kaderini nasıl şekillendirdi?

İnsanlığın ilerlemesinin önündeki en büyük tehditler arada bir büyük sıçrayışlardan doğar.

“Mann bir tarihçi olarak hem geniş ölçekli incelemeleri ve müthiş zekâsı hem de biyolojik hassasiyetiyle hayranlık uyandırıyor.

Öyküsünün her noktasında, bireylerin işgal ettikleri geniş çevredeki faaliyetlerini en ön planda tutuyor.”

– The Wall Street –

“1493, ilgi çekici hikâyeleri ve hayret veren bilgileriyle, kurgudışı kitapları sevenlere muazzam bir keyif sunuyor… Mann bir çok açıdan çok kaliteli bir yazar: Tarafsız, sürükleyici, kendine özgü deyimlerle dile katkıda yer alıyor… Mann dünyayı çok seviyor ve ona sahip çıkıyor.”

– Science –

“Mann bu nefes kesici öyküsünü anlatırken heyecanını asla kaybetmiyor… Dünyanın farklı kısımlarının küresel işleyişi nasıl şekillendirdiği, özgün bir bakış açısıyla, ustaca değerlendirilmiş.”

– Financial Times –

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu