Pdf Kitap Arşivi

İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım Pdf indir

İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım pdf indir, Tarih türünde kaleme alınan İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım kitap ile ilgili özet bilgiler. İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım kitabı yazar İlber Ortaylı tarafından kaleme alınmıştır. İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım kitabı 2018 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 1. Basım ebatında olan İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım kitabın Kronik Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım pdf oku, İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım PDF yandex, İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

İlber Ortaylı Yakın Tarih Seti-3 Kitap Takım PDF Oku

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

“Tarihin akışını değiştiren, ona mührünü vuran yahut büyük tehlikelere mâni olan önderlere her memlekette rastlamak olabilecek değildir. Atatürk dünya tarihinin bazı zamanlarda gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur.”
-İLBER ORTAYLI-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabı, evvela imparatorluğu dirilten nesil olan 1880’liler kuşağı, Balkan coğrafyası ve Mustafa Kemal’in aile kökeni ile başlıyor.

Akabinde Atatürk’ün askeri eğitimi, Manastır senelerı, Milliyetçilikler Dönemi, İttihat ve Terakki, II. Abdülhamid, Enver Paşa, Ziya Gökalp, Trablusgarb, Balkan Savaşları ve Sofya senelerıyla devam ediyor.

Ordumuzun İtilaf devletleriyle sekiz cephede mücadele ettiği Birinci Dünya Savaşı, kutlu zaferlerimiz Çanakkale ve Kutü’l Amâre, Mondros, son padişah Vahideddin, bir milletin ve ülkenin ölüm fermanı olan Sevr…

Tüm ayrıntı kısmıyla Milli Mücadele dönemi, 23 Nisan 1920 ve ardından muhalefete rağmen verilen Kurtuluş Savaşı, İnönü Muharebeleri, Lozan Konferansı, Büyük Taarruz ve Cumhuriyet’e giden yol…

Saltanat ve hilafet tartışmaları, Lozan, On İki Ada, mübadele, Osmanlı’dan kalan borçlar, Musul ve yakın tarihin en mühim meselesi olan inkılablar…

En son kişisel donanımlarıyla, dünya çapında, anılarda, hafızalarda kalan izleriyle modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk…

İlber Ortaylı bu ilk biyografisinde yaşamının tüm yönleriyle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatıyor. Türk tarihçiliğine hiç unutulmayacak ve sürekli olarak başvurulacak bir rehber kitap daha kazandırıyor…

Türkiye’nin Yakın Tarihi

“Osmanlı İmparatorluğu gürültüyle ve aniden ortadan kalktı. Büyük imparatorluklar artlarında üç-beş yıllık değil, yüz yıllık sancılar bırakır.”
“İttihatçılar vatanseverdi, bu onların hem gücüydü hem de hatalarının bir nedeni.”
“Türkiye’de iktidar çevreleri Atatürk’ün büyük iddia ve heyecanını anlayamamıştır. Hâlâ da Türk akademi dünyası bu yolda topal adımlarla ilerlemektedir.”
“Türk toplumu yeryüzü tarihinin en büyük devrimini yaşayan yerkürenin devlerine karşı varlık mücadelesi vermiştir.”

“6-7 Eylül hadiseleri, Varlık Vergisi ile birlikte yakın tarihin en büyük sorun çıkaran iki tertibidir. Tertiplerin akışına sorumlular bile hâkim olamamıştır.”

“Türkiye anayasaları boyuna yenileniyor. Yenilenmeyen politikanın örgütlenme şekili ve eğitimidir.”

-İLBER ORTAYLI-

Eserleriyle Türkiye’nin yakın tarihine en kuvvetli feneri tutan İlber Ortaylı; gündemden düşmeyen anayasa tarihimizden seçimlere, Birinci Dünya Savaşı’nın acı sonuçlarından İkinci Dünya Savaşı’ndaki denge politikasına, Enver Paşa’nın komutanlığından İsmet İnönü – Adnan Menderes çatışmasına, İran, Irak, Suriye ilişkilerinden ABD, Rusya ve Avrupa Birliği politikasına, askeri darbelerden eğitim sistemimize kadar bir çok hususta yakın tarihimizin dönüm noktalarını değişik bir bakış açısıyla ve olağanüstü analizleriyle konu alıyor.

Türkiye’nin Yakın Tarihi, geleceğimizi sağlıklı biçimde kurmak adına geçmişimizde neler olup bittiğini tüm ayrıntı kısmıyla merak edenler için benzersiz bir şaheser.


Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı 1923-2023

“Türklerin son iki asrı bütün Doğu dünyasında ve Balkanlar’da dikkatle gözden geçirilmesi gereken büyük bir tarihî yolculuktur. Bu nedenle de Dünya Tarihi’nin mühim bir parçasıdır ve dikkatle üzerinde durulmalıdır.”

-İlber Ortaylı-

“Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı’na yeni devletimizin yapı taşlarının döşendiği Osmanlı İmparatorluğu’nun modernleşme zamanından başladık.

Atatürk ve silah dostlarının yetiştiği II. Abdülhamid’in modernlik arayışı içinde geçen senelerını, ama bunun yanı sıra istibdad günlerini ve buna karşı isyan edip hürriyet arayan genç Osmanlı subaylarının maceraları hayatları…

Millî Mücadele dönemini, özgürlük havasının egemen olduğu Cumhuriyet’in ilk iki yılını ve tek partili zorlu zamanları, ardından gelen fazla partili siyasal yaşamın başladığı 1950’li senelerı…

1913 Babıali Baskını’yla başlayan darbeler tarihini…

Yeni devletin ilk gününden bu yana çözmeye çalıştığı kadim problemleri; Kürt Sorunu’nu, “irtica” meselesini ve eğitim konusunu…
İslâmcılıktan milliyetçiliğe, merkez sağdan sosyal demokrasiye bütün siyasal akımları…

1876’dan 1924’e ve 1982’ye anayasa metinlerimizi… Bizleri 2023’e taşıyacak yeni anayasa özlemimizi…

Asırlık dış politikamız, ikili ilişkilerimiz, ülkeler arası kuruluşlardaki temsiliyetimiz, Kıbrıs Barış Harekâtı, AB macerası ve Ortadoğu politikalarımızı…

Şehirleşme, üniversiteleşme, gecekondulaşma, ekonomik büyüme, yolsuzluklar, gündelik yaşamdaki nitelik ve kalite kaybı gibi en kuvvetli sosyolojik dinamik ve gelişmeleri…

Yani bizi biz yapan ve bugünlere taşıyan mühim tarihsel dinamikleri konuştuk…”

-İsmail Küçükkaya-

Türkiye’nin geçmiş ve geleceğiyle ilgilenen her okurun mutlaka okuması gereken bir başucu kitabı…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu