Felsefe Kitapları

Neoliberalizmin Kısa Tarihi Pdf indir

Neoliberalizmin Kısa Tarihi pdf indir, Felsefe Bilimi türünde kaleme alınan Neoliberalizmin Kısa Tarihi kitap ile ilgili özet bilgiler. Neoliberalizmin Kısa Tarihi kitabı yazar David Harvey tarafından kaleme alınmıştır. Neoliberalizmin Kısa Tarihi kitabı Türkçe sayfadan oluşmakta olup 2015 ile basılmıştır. ebatında olan Neoliberalizmin Kısa Tarihi kitabın Sel Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Neoliberalizmin Kısa Tarihi pdf oku, Neoliberalizmin Kısa Tarihi PDF yandex, Neoliberalizmin Kısa Tarihi PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Neoliberalizmin Kısa Tarihi PDF Oku

Burjuva iktisatçıların ve politikacıların iddialarına karşın, ne ülkeleri refaha kavuşturma, ne de ekonomik krizleri ortadan kaldırma iddiasını gerçekleştirebilen neoliberalizm, hâkim sınıfların iktidarını pekiştirmeye ve emekçileri daha beter bir sefalete sürükleme pahasına zenginleri daha da zengin etmeye yarayan bir programdan ibaret. Gelişmiş ülkelerin yeni bir emperyalizm tarzı olarak diğer ülkelere neoliberalizmi ihraç etmesinin faturasını ise tüm dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de emekçi sınıflar ve yoksullar ödüyor.

David Harvey’in Neoliberalizmin Kısa Tarihi’nde net ve özlü anlatımıyla kökenlerine indiği, yeryüzüne yayılışını irdelediği ve insanlığın büyük çoğunluğunun yaşamını nasıl mahvettiğini gösterdiği neoliberalizme karşı tabi ki çaresiz değiliz. Harvey’in de işaret ettiği gibi neoliberalizmin saldırısı altındaki tüm sınıfsal kesimler, alternatif toplanma kanalları yaratmaya, birbiriyle etkileşime geçmeye ve yeni mücadele alanları açmaya, bu sömürücü düzene her geçen gün daha da kuvvetli yanıtlar vermeye devam ediyor ve edecek.

Sayfa Sayısı: 256

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe
Yayınevi: Sel Yayıncılık

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu