Edebiyat Kitapları

İki Dirhem Bir Çekirdek Pdf indir

İki Dirhem Bir Çekirdek pdf indir, Deneme/Yazın türünde kaleme alınan İki Dirhem Bir Çekirdek kitap ile ilgili özet bilgiler. İki Dirhem Bir Çekirdek kitabı yazar İskender Pala tarafından kaleme alınmıştır. İki Dirhem Bir Çekirdek kitabı 212 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 13,5 x 19,5 ebatında olan İki Dirhem Bir Çekirdek kitabın Türkçe Kapı Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İki Dirhem Bir Çekirdek pdf oku, İki Dirhem Bir Çekirdek PDF yandex, İki Dirhem Bir Çekirdek PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

İki Dirhem Bir Çekirdek PDF Oku

İki Dirhem Bir Çekirdek

Bugünün Türkçesi, toplumsal tarihin en canlı ispatı olarak karşınızda duruyor. Daha doğrusu, yaşamınızın merkezinde… Konuşurken kurduğunuz en basit cümlelerde dahi, geçmiş yaşantıları farkında olmadan yeniden canlandırıyorsunuz. Lakin bu, sizin yaşadığınız veya şahit olduğunuz bir geçmiş değil. Nasıl mı?

Türkçenin Tadı Tuzu: Deyimler

Topluma mal olan atakelimeleri ve deyimler, köklerinde aslı birden fazla kişi tarafından unutulan tarihi gerçeklikleri içinde yer alıyor. Bu kalıplaşmış sözler, anlam yönünden keskin ve değişmez sınırlara tabi olduğu için düşünceleri yansıtma hususunda en iyi yardımcı oyuncuları oluşturuyor. Üstelik bu sihirli sözcükler, birbirinden tamamen farklı bağlamlara sahip olan cümlelere bile kusursuz bir biçimde uyum sağlayabiliyor.

Peki, deyimlerin ilk kez nerede ve nasıl meydana geldiğinı biliyor musunuz? Yeni Türk edebiyatının kelime üstatlarından İskender Pala, İki Dirhem Bir Çekirdek adlı kitabı ile bu kez de deyimlerin kökenine ışık tutuyor. 7’den 70’e herkesin merak ve keyifle sürdüreceği bir okuma deneyimi sunan İki Dirhem Bir Çekirdek, sizi birbirinden kıymetli bilgilerle dolu sayfalarını aralamaveyavet ediyor.

Deyimlere Dair Şaşırtıcı Gerçekleri Öğrenmeye Hazır Mısınız?

Okurlarıyla ilk kez 2004 senesinde buluşan İki Dirhem Bir Çekirdek, keyifli ve öğretici niteliğiyle bir çok değişik kitleyi kendine çekiyor. İçerisinde 99 adet deyim bulunan kitap, bu joker sözcüklerin barındırdığı anlamların bunun yanında telaffuzlarıyla alakalı de kayda değer bilgiler veriyor. Böylelikle dil, kültür ve tarih hususunda somut bir birikim sunan eser, kimi zaman ibretle kimi zaman da kahkahalarla okuyacağınız satırlarını keşfetmenizi bekliyor.

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

Yapıtları ile divan edebiyatının zengin dilsel birikimini bugüne taşıyan İskender Pala, öykücü ve araştırmacı yönünü İki Dirhem Bir Çekirdek’te ustalıkla bir araya getiriyor. Aynı zamanda Profesör kimliği ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında başarılı akademik çalışmalara imza atan Pala, Türk yazınının en kıymetli isimleri içinde yer alıyor. Yazarın İki Dirhem Bir Çekirdek adlı kitabını hala kitaplığınıza eklemediyseniz, daha fazla geç kalmadan hemen sipariş verin. Bu eşsiz kaynağa kütüphanenizin en kıymetli köşesinde şimdiden yer açın!

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu