Ders Kitapları

Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu Pdf indir

Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu pdf indir, Gezi türünde kaleme alınan Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu kitap ile ilgili özet bilgiler. Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu kitabı yazar Seyit Ali Kahraman tarafından kaleme alınmıştır. Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu kitabı 1016 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 14 x 21 ebatında olan Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu kitabın 1. Basım Yeditepe Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu pdf oku, Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu PDF yandex, Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Evliya Çelebi Seyahatnamesi Seti – Günümüz Türkçesiyle – 2 Kitap Takım – Kutulu PDF Oku

Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi, on yedinci yüzyıl klasiği olarakhem zevkle okunabilecek bir edebiyat eseri hem de dil, tarih, dinler tarihi, sanat tarihi, tasavvuf tarihi, yerel tarih, halkbilimi, topografya ve araştırmacıları için kaynak niteliği taşımaktadır.

Asya, Avrupa ve Afrika’da gezip gördüğü yerler için yalnızca onun kullandığı bir dil ve bakış açısı ile tanıklık eden Evliyâ Çelebi, on ciltlik dev eserinin birinci cildiyle bunun yanı sıra ilk Türkçe “İstanbul Monografisi”ni de yazmıştır.

Adlarını vermiş olsa bile birçoğunu bugün bilemediğimiz birden fazla kaynaktan derlediği mitoloji ve tarih karışımı bilgilerden saray yaşamına; birden fazla ünlünün kişisel tarihinden şehrin gündelik yaşamına; şehrin etrafını çevreleyen surlardan her türlü mimari esere; kapılardan tepelere ve iskelelere; savaş ve barışta şehrin ve ordunun gereksinimlerini karşılayan yüzlerce esnaftan bahçe ve mesirelere; padişahlardan her sınıftan yönetici, bilim adamı ve enteresan tiplere; devletçe tertip edilen şenliklerden fazla özel meclislerde yaşanan eğlencelere varıncaya kadar akla gelebilecek her şey bu ciltte anlatılmıştır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu