Pdf Kitap Arşivi

Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler Pdf indir

Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler pdf indir, türünde kaleme alınan Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler kitap ile ilgili özet bilgiler. Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler kitabı yazar W. Max Müller tarafından kaleme alınmıştır. Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler kitabı 248 sayfadan oluşmakta olup 1. Hamur ile basılmıştır. 13 x 21 ebatında olan Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler kitabın 1. Basım Maya Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler pdf oku, Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler PDF yandex, Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Mısır Mitolojisi: Tanrılar Dinler ve Kozmik Mitler PDF Oku

Mitolojiler tamamen hayal ürünü müydü, yoksa başka dünyaların hikâyeleri miydi? Birçok değişik kültürün ve coğrafyanın mitolojisini sıra sıra ele alacak dizimizin dördüncü kitabı, her dönem merak uyandıran, görkemli ve renkli detaylarla dolu Mısır Mitolojisi.

Mısır halkı, yüzseneler boyunca, dünyayı anlamlandırabilmek için gökyüzünü ve onunla ilişkili olduğunu düşündükleri tanrıların davranışlarını incelemiştir. Bu nedenle Mısır mitolojisinin en temel kaynağı, kadim Mısır inançları olmuştur. Mısır mitolojisi, resimler, süslemeler, ilahiler, cenaze konuşmaları ve tapınaklardan elde edilen dağınık bilgilerin bir araya getirilmesiyle görülmektedirılmıştır. Mısır bilimi uzmanı W. Max Müller’in yerli tanrılar, doğayla ilişkili tanrılar, Osiris mitleri, ölümden sonra yaşam, büyüler, Mısır dininin yayılması ve gelişimi gibi birden fazla konuyu ele aldığı bu kitabı, Mısır mitolojisine çok kapsamlı bir giriş niteliğinde…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu