Pdf Kitap Arşivi

Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk Pdf indir

Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk pdf indir, türünde kaleme alınan Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk kitap ile ilgili özet bilgiler. Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk kitabı yazar Fırat Düzgüner tarafından kaleme alınmıştır. Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk kitabı Türkçe sayfadan oluşmakta olup 2009 ile basılmıştır. ebatında olan Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk kitabın Hermes Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk pdf oku, Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk PDF yandex, Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Erg-Enek-On İnsanın Kökenine Yolculuk PDF Oku

Myth’ler, masallar denip geçildi yüzsenelerdır, gülerek, k’ale alınmayarak atalarımızın bizlere aktardıkları. Ünlü ozanımız Homeros ise, myth’lerin değil de, senelerdır kökenimiz ile ilgili anlatılanların masal olduğunu çıkartıyor Odysseia’da ortaya. Tabiatın doğasından meydana çıkmış Zeus, Athene ve diğer tanrılara, kalemle hak ettikleri mermerlerde insan formu veren atalarımızın, kökende aynı kaynağa dayalı şaman inançlarını, pagan dinler olarak değerlendirip, binlerce senedir horlayıp yadsıdık, bizden önce Anadolu’ya gelen bizlerle birlikte. Oysa, yağmur bulutları, şimşek ve gök gürültülerini Zeus ve onun gümbürtüsüne; onun başından doğan yağmur damlacıklarının sicim şeklindeki biçemleri (Athene’nin okları) toprağa düştüğünde, onu yaralayıp üzerinde çukurlar açmasını, savaş imgelemine karşılık “Savaş tanrıça” dendiğini, anca bugün kavrayabildik. Doğa ve onun güçlerinin zengin teşbih ve istiareleriyle donatılmış, o denli kuvvetli anlatımlı bu sanat şaheserinin benzerine, bir daha tarih boyunca tanık olabileceğimizi pek sanmıyoruz. Doğaya zarar vermemek için, çizmelerini topuksuz üreten Erg-enek-on’lular yanında, sella’sının üzerini, insan eliyle ondan daha görkemli bir çatıyı gerçekleştiremeyeceklerini bildikleri için Güneş çarkı ve Gök babaya karşı açık bırakan Didymaion Apollon mabedinin İonya’lı mimarlarına, hayran kalmamamız olabilecek mü? İnsan şaşıp kalıyor: “Olası mı, bu denli doğaya aşık olmak, bugün ona güttüğümüz bunca düşmanlık ortadayken?” diye.

Kökeni Tokarca “B” dilinde Torch, Torc, veya Torque olan “Türk” adını, çok çok fazla değiştirdiğimiz dilimiz sebebiyle ve bu haliyle, geçmişte arayıp bulmamız olanaksız. Başka topraklara kültür taşırken, kendi öz dilimiz ve kuvvetli kültürlerimizden olmuşuz, bir başkasına olan özentilerimiz ve kopmamız sebebiyle geçmişimizden. Bu nedenle, mnemonik yönden bize yol gösteren, geçmişimizle olan bağlarımızı tekrar kurmamızı sağlayan, Mneseus ve İstanbul’un Byzantion zamanındaki Anadolu kökenli Megaralı kurucusu Byzas Byzantion’unun tanrıçası Mnemosyne ile Homeros’a teşekkür borçluyuz.

Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2009

Dili: Türkçe
Yayınevi: Hermes Yayınları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu