Pdf Kitap Arşivi

Keyif Verici Maddelerin Tarihi Pdf indir

Keyif Verici Maddelerin Tarihi pdf indir, Bilim Tarihi ve Felsefesi türünde kaleme alınan Keyif Verici Maddelerin Tarihi kitap ile ilgili özet bilgiler. Keyif Verici Maddelerin Tarihi kitabı yazar Wolfgang Schivelbusch tarafından kaleme alınmıştır. Keyif Verici Maddelerin Tarihi kitabı 16,5 x 22 sayfadan oluşmakta olup 1. Hamur ile basılmıştır. 2019 ebatında olan Keyif Verici Maddelerin Tarihi kitabın Türkçe Kırmızı Kedi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Keyif Verici Maddelerin Tarihi pdf oku, Keyif Verici Maddelerin Tarihi PDF yandex, Keyif Verici Maddelerin Tarihi PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Keyif Verici Maddelerin Tarihi PDF Oku

17. ve 18. yüzsenelerda serpilip gelişen burjuva toplumunun oluşumunda, sömürgelerden elde edilen kahve, çikolata, baharat, tütün gibi keyif verici maddeler çok açık bir işlev üstlenmiştir: burjuva ruhuna uygun bir beden yaratmak.

Deyim yerindeyse bu maddeler insan fizyolojisini burjuva ideolojisinin isteklerine göre dönüştüren kimyasal-farmakolojik birer aygıt gibi çalışırlar. Her madde zamanla kendi avadanlığını ve ritüellerini yaratırken, damakta bıraktığı tat ve bedende uyandırdığı haz üzerinden bir kültür, sağlık ve adap rejiminin inşasına kaynaklık eder.

Keyif Verici Maddelerin Tarihi, insanlık tarihini sıradan günlük nesneler üzerinden okuyan günümüzün popüler tarihyazımının öncü yapıtlarından biri olarak şimdiden türün klasikleri içinde yerini almıştır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu