Pdf Kitap Arşivi

1000 Güzel Kitap 8 Pdf indir

1000 Güzel Kitap 8 pdf indir, Sanat Prestij türünde kaleme alınan 1000 Güzel Kitap 8 kitap ile ilgili özet bilgiler. 1000 Güzel Kitap 8 kitabı yazar Kolektif tarafından kaleme alınmıştır. 1000 Güzel Kitap 8 kitabı 22 x 29 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2017 ebatında olan 1000 Güzel Kitap 8 kitabın Ciltli Denizler Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda 1000 Güzel Kitap 8 pdf oku, 1000 Güzel Kitap 8 PDF yandex, 1000 Güzel Kitap 8 PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

1000 Güzel Kitap 8 PDF Oku

1. Dünya Savaşı tüm katılan devletler için 28 Temmuz 1914’te başlayıp, 11 Kasım 1918’de bitmesine rağmen Türk Ulusu için var olma mücadelesi bu tarihten sonra yeni başlayacaktı. Savaş sonrası Sevr ile aşağılanmalarla başlayan süreç, Ankara ve çevresini lûtufen verme pansumanı ve İstanbul’un işgali ile devam ediyordu. Daha sonra tüm Dünya tarihinin ezberini düzelmeyecek biçimde bozan Mustafa Kemal Atatürk ve dostları duruma “itiraz ve müdahale” ettiler, “öyle olmaz” dediler.  Onların kıymetini bizler; bugünün çocukları, tam unutacakken “bölgesel güncel tarih aktörleri” tekrar tüm Dünya’ya ve bize hatırlatmada yer alıyor.

 

                Şükürler olsun ki Sayın Mimar Faruk Ergelen gibi koleksiyonerler var da Kurtuluş Savaşı ile alakalı dağılmış bir çok belge ve fotoğrafı seneler süren çaba, özveri ve merakla bir araya getirmiş. Şimdi bu hususta çalışma yapacak, koleksiyonlarını geliştirmek isteyenlere, yazılarına kaynak arayan araştırmacılara, kurum ve bireylere ulaşması için koleksiyonunu bize verdi. Müzayedeye sunduğumuz bu koleksiyonda Milli Mücadele ile alakalı öyle mühim, öyle bir hayli etkili fotoğraf ve belgeler var ki arada bir gururla, arada bir merakla dalıp gitmemek olabilecek değil. Ayrıca bir-iki fotoğrafı da bazı Komşularımızı rencide etmemek için sunmadık. 

 Bunun yanı sıra Müzayedemizde yine bir çok nadir kitap bulunmakta… Şimdi sorsam “matbaa ne zaman kuruldu?” diye birçoğumuz hemen 1729 İbrahim Müteferrika Matbaası cevabını verecektir. Lakin bu Matbaa Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Müslüman ilk matbaa olduğunu, aslında 1493’ten bu yana İstanbul’da Musevi matbaaları ve 1568’de Ermeni Matbaası olduğunu yalnızca alakalı olanlar bilecektir. Müzayedemizde bu matbaalardan Şelemo Ya’betz Matbaası’nın 1560 tarihinde İstanbul’da basımını yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’a ithaf edilmiş eseri, İbrahim Müteferrika’nın 1729’da bastığı ilk kitap olan Van Kulu Lügati de mevcut. 

Le Bryun’un 1702 tarihli 100-150 cm.’ lik gravür panoramalarla bezeli ünlü eserinin nadir olan İngilizce baskısı yahut Thomas Allom’un İstanbul gravürleriyle dolu kitabının “fore-edge painting” – kenarları “gizemli” suluboya İstanbul resimli iki nüshası bir ömür boyunca tekrar görülemeyecek kadar enteresan.

 

                28 Ekim’e kadar müzayedeye çıkacak eserleri görmek üzere Kitabevimize sizleri bekliyor bulunacağız.  28 Ekim Cumartesi günü ise tüm eserler Point Hotel – Barboros’ ta olacak.

 

Sevgi ve saygılarımla,

-Kpt. Turgay Erol-

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu