Pdf Kitap Arşivi

Yapıtsöküm Pdf indir

Yapıtsöküm pdf indir, Sanat Tarihi ve Kuramı türünde kaleme alınan Yapıtsöküm kitap ile ilgili özet bilgiler. Yapıtsöküm kitabı yazar Yalın Alpay tarafından kaleme alınmıştır. Yapıtsöküm kitabı 320 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 13,5 x 21 ebatında olan Yapıtsöküm kitabın 1. Basım Destek Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Yapıtsöküm pdf oku, Yapıtsöküm PDF yandex, Yapıtsöküm PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Yapıtsöküm PDF Oku

Resim, heykel, klasik müzik, edebiyat, çizgi roman ve sinema yazılarından bir araya gelen Yapı(t)söküm, sanat eserlerinin işaret ettiği, vurguladığı, indirgediği, soyutladığı, örttüğü, betimlediği, kavramsallaştırdığı bileşenleri yalınlıkla deşifre ediyor. Sanat yapıtlarının estetik ve felsefi yapılarını rasyonel fakat duygulu bir dilde söküyor.

“Keşke elinizdeki kitabı ben yazmış olsaydım, bu cümleyi de Yalın Alpay kursaydı.”

 Murat Menteş

“Yalın Alpay eline kalemi alıp, resim, müzik, edebiyat ile ilgili yazdığında, Roland Barthes’ın metin hazzı dediği hazzı yaşatır okuruna. Güçlü bir gözlem ve analiz eşliğinde en karmaşık konular, Alpay’ın kaleminden çıkan tümcelerde en sarih şekilini bulur. Bakışı öylesine yetkinleşmiştir ki tüm bir yaşamı veya eseri o tanık olduğu parçasından yakalar ve gerçeğini olanca açıklığıyla dile getirir. Sanatın farklı dallarına dair değinilerinin olduğu bu kitapta, berrak bir dil, duru ve eylemde bir zihinle karşılaşacaksınız.”

 Prof. Dr. Nilgün Tutal, Galatasaray Üniversitesi

“Yalın Alpay rafine sanat yazılarıyla, görsel sanatlardan edebiyata; sinemadan klasik müziğe, sade ama bir o kadar etkili kalemi aracılığıyla geziniyor. Üstelik sanat yazımının alışıldık dışlayıcı yaklaşımına karşın, kapsayıcı ve kucaklayıcı. Sanatın farklı disiplinleriyle, tarihten psikanalize ve felsefeye, birden fazla ilişkiyi okuyucu için açan bu yazın seçkisiyle, günümüz sanatına çok daha kapsamlı bir perspektifle bakacaksınız.”

 Dr. Kumru Eren, Borusan Contemporary Direktörü

“ ‘Hocam, ne yapalım’ diyenler! Bu kitabı okuyun.”

 İlker Canikligil

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu