Pdf Kitap Arşivi

Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi Pdf indir

Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi pdf indir, Yemek ve Tatlı türünde kaleme alınan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi kitap ile ilgili özet bilgiler. Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi kitabı yazar Arif Bilgin tarafından kaleme alınmıştır. Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi kitabı 660 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 20,5 x 26,5 ebatında olan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi kitabın 1. Basım Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi pdf oku, Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi PDF yandex, Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı – Bir Yemek Antropolojisi PDF Oku

Sakarya, bir çok bilim dalı için mühim bir laboratuvar gibi. Özellikle sosyal bilimler ve dalları yönünden Türkiye’de örnek bir bölge, bakir sayılabilecek bir alan. Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı, bu laboratuvarın verimli çalışmalarından ve tarihten toplumbilimine, antropolojiden gastronomiye, coğrafyadan nüfus hareketlerine bir dizi bilgi birikiminin işlenmiş, ete kemiğe bürünmüş hali.

Coğrafyanın çok kuvvetli bir belirleyici olduğunu, göçün insanla alakalı her şeyi az çok değiştirerek de olsa bir yerden başka bir yere taşıdığını unutmadan bakıldığında bölgenin bunu haklı çıkaracak birden fazla veriyi bağrında yaşattığı gerçeği kendiliğinden görülmektedir.

Yemek ve mutfak kültürünün bütün belirleyicilerle el ele, değişerek yaşamaya sürdüğini gösteren örneklerle dolu olan bu kitap, “bereketli topraklar”da, insana bağlı, insanla gelişen, insan emeği ve sevgisiyle kurulmuş “bereketli sofralar”a buyur ediyor bizi.

“Bu çalışma, Evliyâ Çelebi’nin ‘Ağaç Denizi’ dediği bölgenin içinden sesleniyor bize. Sakarya’nın verimli topraklarının, bereketli sularının ve onlarla beslenen sofraların hikâyesini anlatıyor. Kentin tarımsal macerasıni, bu serüvene eşlik eden yerlilerini, göçmenlerini ve damak hafızalarını, mutfaklarındaki kültürel zenginliği aktarıyor. Bunu yaparken antropolojik bir bakış açısı kullanıyor. Yemeğin sosyo-kültürel anlamlarını
gösterdikten sonra okuyucuyu geleneksel metotlarla buluşturuyor, öte yandan da bizleri bu tariflerden ilham alan şeflerin mutfağına konuk ediyor. Kısa olaraksı bu kitap, yemeği konu edinen araştırmalar için derinlikli bir kaynak, heyecan verici öncü bir çalışma.”

A. Nilhan Aras

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu