Pdf Kitap Arşivi

Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar Pdf indir

Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar pdf indir, türünde kaleme alınan Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar kitap ile ilgili özet bilgiler. Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar kitabı yazar Gülüzar Özev tarafından kaleme alınmıştır. Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar kitabı 230 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 13,5 x 21 ebatında olan Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar kitabın 1. Basım Kuledibi Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar pdf oku, Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar PDF yandex, Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Tanrıçalar – Mitolojide Kadınlar PDF Oku

Mitoloji efsaneler bilimi manasına gelir. Aynı mitoloji, Eski Yunancada “Geçmişte söylenenlerin tekrar edilmesi” gibi bir anlam barındırır. Masal ve efsanelerin toplandığı kitabın yazarı Gülüzar Özev, Yunanca’da abartılı sözler, söylenceler, efsaneler anlamında da kullanılan mitolojik anlatımları masal olmaktan çıkarıp hikaye haline getirmiş. Mantık (Logos) eklemiş yazdıklarına. İnsana ve topluma geçmişini hatırlatırken, geleceğini görebilmesi için büyük bir ayna tutmuş. Geleceğin sağlam ipliklerini örebilmeleri için, çağlar önceki acınası durumlarını ve bu uğurda verdikleri özgürleşme mücadelelerini bir tarih dersi olarak anlatmış.

Sözü ehline söyler bir hali var; içten, derinden, duru ve telaşsız. Şu masalcı ninenin tatlı, şakali, sade ve akıcı bir dille anlattıklarını okumaya var mısınız? O halde buyurun, kitap sizindir.

Faik Bulut

Günlük yaşamımızda birden fazla mitolojik isim ve karşılaşırız. Misal verilecek olursa Amazon,Afrodit,Artemis, Kibele,Asena, Şahmeran, Troya vb. gibi. Bunlar; Yunan, Sümer, Mezapotamya, Mısır, Kürt, Türk mitolojilerinden çeşitli isimlerle savrulup gelmişlerdir. İlk başta bunların nereden geldiğini, neyi açıkladığini bulup çıkaramayız. Anlamak için; ağır yazılmış, akademik eserlere başvuralım desek onların içinden çıkamayız.

Bir caddeden geçerken; işyerine tabela olarak asılan mitolojik ismin ne olup ne olmadığını sahibine sorsak da doyurucu bir yanıt alamayız. İşte; işin bu yönünü düşünen Gülüzar Özev, bizim için bunları sıra sıra hepimizin anlayacağı biçimde halklaştırıvermiş… Bize tatlı tatlı, masal gibi okumak kalıyor…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu