Felsefe Kitapları

Söylem Kurallar Meditasyonlar Pdf indir

Söylem Kurallar Meditasyonlar pdf indir, Felsefe Bilimi türünde kaleme alınan Söylem Kurallar Meditasyonlar kitap ile ilgili özet bilgiler. Söylem Kurallar Meditasyonlar kitabı yazar Renê Descartes tarafından kaleme alınmıştır. Söylem Kurallar Meditasyonlar kitabı Türkçe – Fransızca sayfadan oluşmakta olup 2013 ile basılmıştır. ebatında olan Söylem Kurallar Meditasyonlar kitabın İdea Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Söylem Kurallar Meditasyonlar pdf oku, Söylem Kurallar Meditasyonlar PDF yandex, Söylem Kurallar Meditasyonlar PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Söylem Kurallar Meditasyonlar PDF Oku

1) Usun Doğru Yönetimi ve Bilimlerde Gerçeklik Arayışı İçin Yöntem Üzerine Söylem – Discours de la méthode pour bien conduire sa raison et chercher la vérite dans les sciences
2) Anlığın Yönetimi İçin Kurallar – Regulae ad directionem ingenii
3) İlk Felsefe Üzerine Meditasyonlar – Meditationes de prima philosophia

Modern Felsefenin öncüsü olarak tanıdığımız Descartes (1596-1650) yaşamının büyük ve en verimli bölümünü Protestan Hollanda’da geçirdi. Adı ile bilinen Kartezyen Koordinatlar dizgesini bulan Descartes, modern bilimin hiçbir dalının onsuz yapamayacağı Kalkülüsün geliştirilmesinde temel olan Analitik Geometrinin de bulucusudur. Descartes bunun bunun yanında Fizik, Tıp ve Ruhbilim üzerine çalışmaları ile de modern görgül bilimlerin öncüleri içinde yer alır.

Descartes Felsefenin ve Bilimin özsel ussal birliğini kabul etti, ve bilime paha biçilmez katkılarda bulunan her bilimci gibi Doğanın, Tinin, bütün bir Varoluşun ussallığının derin bir bilincini taşıyordu. Hiç şüphesiz öte yandan bilgide yöntemin zorunluğunu görmesine karşın, yöntemin kendisinin kavramı hususunda yetersiz kaldı. Bunun yanı sıra doğru olarak Felsefenin ve Bilimlerin birliğini kavramasına karşın, bu birliği Felsefenin ve Görgül Bilimlerin birliği olarak anladı ve uyguladı.

Geleneksel felsefecilik bugün de Felsefenin kavramından yoksundur ve adeta Felsefe salt bir tür yazın sanatı imiş gibi yöntemsiz, içeriksiz, bilgisiz denemeciliğini sürdürür. Sanki Descartes Yöntem diye birşeyden söz etmemiş gibi, adeta Spinoza bu zorunluğu görerek Geometrinin yetersiz de olsa belitsel yöntemini genelde bilim için uygulamayı denememiş gibi, adeta Kant bilimin dizgesiz olamayacağını ve Fichte bilgi için tanıtlamanın saltık olarak zorunlu olduğunu vurgulamamış gibi, ve adeta son kez Hegel tanıtlama, yöntem ve dizge kavramlarının özsel birliğini kavramamış, açımlamamış ve uygulamamış gibi, geleneksel felsefecilik bütün bir yeryüzü üzerinde ve bütün bir modern dönem boyunca Felsefeyi bir tür derme çatma denemecilik olarak, bir tür kişisel, öznel, keyfi görüşler üretimi olarak uygulamayı sürdürmektedir.
-Aziz Yardımlı-

Sayfa Sayısı: 288

Baskı Yılı: 2013

Dili: Türkçe/Fransızca
Yayınevi: İdea Yayınevi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu