Pdf Kitap Arşivi

Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı Pdf indir

Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı pdf indir, türünde kaleme alınan Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı kitap ile ilgili özet bilgiler. Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı kitabı yazar Ümit Toru tarafından kaleme alınmıştır. Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı kitabı 470 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 13,5 x 21 ebatında olan Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı kitabın 1. Basım Astana Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı pdf oku, Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı PDF yandex, Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Olgu ile Kurgu Arasında Eş’ari Geleneğin Şiilik Algısı PDF Oku

Bugün Şiî-Sünnî ilişkilerinde bir gerilim hâkimdir. İslam dünyasında en fazla müntesibi bulunan iki mezhep içindeki sosyo-politik ilişkiler, yalnızca mensuplarının değil, bütün İslam’ın kaderini etkileyebilecek bir mahiyet arz etmektedir. Bu gerilimin arka planında güncel siyasî tartışmaların bulunduğunda kuşku yoksa da hiç şüphesiz daha köklerinde karşılıklı algı problemleri yatmaktadır. Bundan dolayı iki mezhep içindeki ihtilafları körükleyen olumsuz algının tarihsel köklerini tespit etmek, Müslümanların birbirlerine bakışlarındaki sorunlu bakış açılarını ortaya koymak ve böylece atalarından miras aldıkları paradigmalarla hesaplaşmalarını sağlamak, yalnızca akademik bir merak değil, bunun yanı sıra toplumsal bir görev teşkil etmektedir.

Elimizdeki eser, söz konusu bakış açısının ortaya koyduğı bir doktora tezidir. İslam Mezhepleri Tarihi’nin en velüt geleneklerinden birisi olan Eşʻarî geleneğin Şiîlik algısının mahiyetini, tarihsel köklerini ve sorunlu yönlerini tespit etmeye odaklanmaktadır. Çünkü bu gelenek, bugün dahi mezhepler üzerine yapılan incelemelerin en temel referans kaynakları içinde bulunmakta ve çok sayda insanın mezheplere bakışının genel çerçevesini belirlemeye devam ediyordir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu