Pdf Kitap Arşivi

Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu Pdf indir

Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu pdf indir, Tarih türünde kaleme alınan Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu kitap ile ilgili özet bilgiler. Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu kitabı yazar Halil İnalcık tarafından kaleme alınmıştır. Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu kitabı 16 x 24 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2018 ebatında olan Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu kitabın Kronik Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu pdf oku, Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu PDF yandex, Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu 2 Cilt Takım-Kutulu PDF Oku

“Milletleri millet yapan tarihleri ve kültürleridir. Tarihsiz bir millet, kişiliğini kaybetmiş bireye benzer. Osmanlı tarihi, Türk tarihinin görkemli bir dönemidir.”

-Halil İnalcık-

 

Osmanlı tarihi alanında dünyanın tartışmasız en büyük isimlerinden birisi olan Halil İnalcık, 25 Temmuz 2016’da 100 yaşında vefat etti. Tıpkı hayattayken olduğu gibi vefatının ardından da çalışmaları ışık saçmaya, hocasından öğretmenine ufuk açmaya, yeni çalışmalar için cesaret ve ilham vermeye devam ediyor. İnalcık’ın bu gayretine bir katkı sunmak üzere; onun Osmanlı tarihinde topluma, ekonomiye, sultana ve siyasete dair yazdığı mühim incelemeleri, iki cilt hâlinde ve kutulu olarak sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Okuyucularımız ilk ciltte Osmanlı toplumunun aslî unsurlarından sipahileri ve köylüleri, İslâm arazi ve vergi sistemini, raiyyet rüsûmunu yeniden tanıyacak. 15. yüzyılda Rumeli topraklarındaki Hristiyan sipahileri ve menşelerini görecek. Fatih devrinden önceki tımar sistemini derinlemesine öğrenecek. Osmanlı’nın kuruluş ve inkişaf devrinden 15. yüzyıla kadar Türk topraklarındaki iktisadî vaziyeti görme imkânı bulacak. Yine bu yüzyılda, tarihimizin mühim şehirlerinden Bursa’nın sanayisine ve ticaretine dair vesikaları okuyacak. Hindistan ve İngiltere ile yaşanan pazar yarışı, örfî-sultanî hukuk ile Fâtih’in kanûnları, Sened-i İttifak, Gülhane Hatt-ı Hümâyûnu, Tanzimat’ın uygulanması ve sosyal tepkileri, batıdan kültür aktarımı gibi birbirinden kritik metinler, bu cildin diğer meseleleri.

İkinci cilt, uzun süredir hararetle tartışılan Osmanlı tarihinde dönemler meselesiyle başlıyor. Hemen ardından İnalcık, “Âşıkpaşazâde tarihi nasıl okunmalı?” diye sorarak tarihyazımı hususunda yine büyük bir açığı kapatıyor. Sultan ve Siyaset başlığı altında Osman Gazi’nin İznik Kuşatması ve Bafeus Savaşı, Fatih Sultan Mehmed devri, Osmanlıların karar alma mekanizmaları, kazasker ruznamçe defterine göre kadılık kurumu, Osmanlı hukukunun İslâmlaşması, vergi toplama, Rum Ortodoks patriğinin statüsü gibi konular yer alıyor. Okuyucularımız bu cildin son bölümünde fethedilen Konstantinopolis şehrinin yeniden inşası, Galata’nın Osmanlı şehrine dönüşmesi ve Osmanlıların Karadeniz ve Boğazlar üzerindeki kontrolüne yönelik son derece doyurucu metinlerle karşılaşacaklar.

Bu iki ciltle birlikte Halil İnalcık külliyatımızın oldukça önemli genişleme göstereceğine, Türk tarihçiliğinin yanında dünya tarihi için de son derece mühim bir açığın kapanacağına inanıyoruz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu