Pdf Kitap Arşivi

Mimarlık Denince Pdf indir

Mimarlık Denince pdf indir, Mimari türünde kaleme alınan Mimarlık Denince kitap ile ilgili özet bilgiler. Mimarlık Denince kitabı yazar Doğan Hasol tarafından kaleme alınmıştır. Mimarlık Denince kitabı 16 x 23 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2019 ebatında olan Mimarlık Denince kitabın YEM Yayın tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Mimarlık Denince pdf oku, Mimarlık Denince PDF yandex, Mimarlık Denince PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Mimarlık Denince PDF Oku

Mimarlık, mühendislik, tasarım, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın, Mimarlık Denince… adlı yeni kitabı çıktı.

Mimarlık Denince…’de Doğan Hasol, mimarlığın çeşitli alanlarında 60 yıla yakın bir zamanda edindiği tecrübelerin ışığında “mimarlığın ne olduğunu” ayrıntı kısmıyla anlatıyor; hattâ aykırı örneklerle, “ne olmadığını” da.
Mimarlığı çeşitli yönleriyle, mimar adaylarına ve konuya ilgi duyanlara yalın bir dil ve kurgu ile anlatıyor. Mimarlığın felsefe, sanat, tarih, teknoloji, malzeme, siyaset, çevre, kent vb. dallarla ilişkilerini de ortaya koyarak aktaran Doğan Hasol mimarlığa ilişkin özetle şunları dile getiriyor:
“Mimarlık dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Buna karşılık toplumda, hak ettiği biçimde bilinir olduğu söylenemez. İnsanlar sürekli olarak olarak mimarî çevrelerde yaşarlar: ev, okul, sokak, mahalle, parklar, kentler vd… Bunların tümü mimarî mekânlardır, ne var ki insanlar çoğu kez, mimarî mekânlarda yaşadıklarının farkında bile değildir… Mimarlık, soyut bir bireşim (sentez)dir. Bileşenleri, MÖ 1. yüzyıldan bu yana en basit tanımıyla ‘işlevsellik, dayanıklılık, estetik’ olarak kabul edilir. İyi mimarlık için bu bileşenlerden hiçbirinin yetersiz düzeyde olmaması gerekir…

Bir binayı veya yapıyı, çok fazla rastlandığı gibi, ‘güzel’ veya ‘çirkin’ sıfatlarıyla yorumlamak anlamsızdır. Bu tür öznel (subjektif) yaklaşımlarla yapılan yorumlar belki yorumu yapanın mimarlık bilgisi ve kültürel düzeyi hususunda fikir verebilir, ama yapının mimarî eleştirisi olarak bir değer taşımaz… Mimarlık, zaman ve mekânda gelişir. Mimarî birikim geçmiş dönemlerin, uygarlıkların, tarihin de en somut yansımalarını gözler önüne serer… O anlatımın içinde kentin çevresel ve coğrafi özellikleri ve topoğrafyası da mevcuttur. Mimarlık, sürekli olarak değişen dünyanın anlatımıdır; toplumsal, siyasal, bilimsel, kültürel, teknolojik, sanatsal gelişmelerin, kavramsal çatışmaların çok boyutlu olarak somutlaşmış yansımasıdır…”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu