Pdf Kitap Arşivi

Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri Pdf indir

Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri pdf indir, Tarih Prestij türünde kaleme alınan Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri kitap ile ilgili özet bilgiler. Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri kitabı yazar Fuat Sezgin tarafından kaleme alınmıştır. Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri kitabı 33 x 33 sayfadan oluşmakta olup Kuşe ile basılmıştır. 2013 ebatında olan Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri kitabın Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri pdf oku, Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri PDF yandex, Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Katip Çelebi’nin Esas Kitab-ı Cihannüması ve Coğrafya Tarihi’ndeki Yeri PDF Oku

 Katip Çelebi’nin başyapıtı olan Kitab-ı Cihannüma’nın TSMK Revan Koleksiyonu’ndaki 1624 numaralı orijinal el yazması, BOYUT KOLEKSİYON eserleri içindeki yerini en özel tıpkıbasım olarak aldı.

 Özel tasarım, yaldızlı sert kapak…
Tamamı renkli ve kuşe kağıda basılan tıpkıbasım sayfaları…
Sanki bugün kaleme alınmış gibi orijinal Osmanlıca bir el yazması…
Fuat Sezgin’in Cihannüma değerlendirmesi ile birlikte…
Bakmaya doyamayacağınız bir başyapıt…

 Doğu biliminin Batı bilimiyle sentezini yapmaya cesaret eden ilk Türk bilim adamlarından birisi olan Kâtip Çelebi’nin Kitab-ı Cihannüma’sı, günümüz teknolojisi kullanılarak BOYUT tarafından eşsiz bir tıpkıbasıma dönüştürüldü. Boyut Yayın Grubu, yüzlerce yıl sonra, bu eşsiz başyapıtın orijinal Osmanlıca el yazmasının tıpkıbasımını Fuat Sezgin’in hem Cihannüma’yı, hem de Katip Çelebi ve coğrafya tarihindeki yerini değerlendirdiği İngilizce-Türkçe önsözüyle sunuyor.

 Nadide bir el yazmasının Osmanlıca tıpkıbasımı
Kâtip Çelebi’nin 1648’de yazmaya başladığı ve 1654’te eklemeler yaptığı Kitâb-ı Cihannüma’yı 78 yıl sonra 1732’de İbrahim Müteferrika Matbaa-i Amire’de bastı. Bu el yazması kitabın yüzlerce yıllık masalsı bir öyküsü var. Hattatlarca ve nakkaşlarca kaç kopya çoğaltıldığı bilinmemekte. Bu el yazmalarından biri ise Topkapı Sarayı Kütüphanesi Revan Kitaplığı’nda 1624 numaraya kayıtlı. Özel tasarım kapağı ve baskı tekniğiyle yayına giren bu koleksiyon eseri de bu nadide yazmanın tıpkıbasımından oluşuyor.

Astronomi ve coğrafya detaylarının bunun yanında sosyal bilimlere de geniş yer ayrılan “Cihannnüma”da kentlerin enlem ve boylamları, birbirlerine olan uzaklıkları, dönemin dünya ülkelerinde sanayi, halkların din, dil ve nüfus bilgileri aktarılıyor.

Özgün dizaynıyla tarihi, ileri görüşlülüğü, Osmanlı’yı ve yenilikçiliği anlamak adına her kütüphanede bulunması gereken bir çalışma… 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu