Pdf Kitap Arşivi

İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) Pdf indir

İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) pdf indir, Tarih Prestij türünde kaleme alınan İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) kitap ile ilgili özet bilgiler. İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) kitabı yazar Mehmet Sakınç tarafından kaleme alınmıştır. İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) kitabı Türkçe – İngilizce sayfadan oluşmakta olup 2013 ile basılmıştır. ebatında olan İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) kitabın İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) pdf oku, İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) PDF yandex, İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu (2 Cilt) PDF Oku

Yüz sekiz yıl önce İstanbul’un Kadıköy beldesinde kök salmaya başlayan, Saint Joseph’in eski dolaplarında kendini görülmektediracak kurtarıcıyı bekleyen bu büyük eser, nihayet bilim dünyasının kucağına bırakılıyor, arkasında yatan akıl ve senelerın emeğiyle…

Rooted in Istanbul’s Kadıköy district of 108 years ago and having awaited salvage from the musty cupboards of Saint Joseph High School, this remarkable work, along with the wisdom and years of labour that nourished it,is finally in the hands of the scientific world.

1905 yılı. Saint Joseph Lisesi’nin Jean Marie Reynaud, Pasteur Luis ve Idinaël-Simon adlı üç rahip-öğretmeni (frère) öğrencileriyle birlikte Boğazın her iki yakasından ve özellikle Kadıköy civarından bitki toplamaya başladılar. Amaçları büyük bir herbaryum (bitki koleksiyonu) kurmaktı. Toplanan ilk örnekler kurumaya bırakılmadan önce frèreler tarafından o günün biyoloji ve botanik biliminin sunduğu olanaklarla sınıflandırıldı. Bilgiler, özel hazırlanmış etiketlere aktarıldı. Bu hummalı çalışma farklı zamanlarda sekteye uğrasa da 1970’lerin ortalarına kadar sürdü ve 2253 örnekten bir araya gelen, İstanbul-Kadıköy ve çevresinin günümüze kadar korunmuş ilk ve tek herbaryumu yaşandı.

Üç Saint Joseph’li öğretmenin yaptıkları, Avrupa’nın doğanın envanterini çıkarma geleneğinin bir devamıdır. Bu kıymetli öğretmenler, İstanbul gibi insanlığın malı olmuş muhteşem bir şehrin bitki dünyasının bilimsel incelemesini, insanlık adına yapmışlar ve emeklerinin mahsullerini de okullarında koruma altına almışlardır.

O günden bugüne Saint Joseph Lisesi’nde bekleyen bu biricik koleksiyon, Prof. Dr. Mehmet Sakınç’ın seneler süren özverili çalışmasıyla ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Prof. Sakınç toplanan 2253 örneği yeni bilimsel gelişmelerin ışığında inceleyerek koleksiyondaki 1006 türü tespit etmiş ve bu 1006 tür, ?436 cins ve 87 aileyi kitaplaştırmıştır.

In 1905, three frères (priest-teachers) at Saint Joseph High School in Istanbul – Pasteur Luis, Idinaël-Simon and Jean Marie Reynaud – and their pupils began to collect plants from both sides of the Bosphorus, particularly around Kadıköy. Their aim was to create a comprehensive herbarium (plant collection). Before drying the first specimens, the frères classified them according to the biologic and botanic knowledge of the day, and then recorded this information on specially-prepared labels. The frères pursued their endeavour, despite occasional interruptions, until the mid-1970s. The result was a 2,253-specimen herbarium from Istanbul-Kadıköy and its environs: the first and only extant such collection.
Continuing the European tradition of taking inventory of the natural world, these three valuable teachers at Saint Joseph conducted scientific research on the flora of Istanbul, a magnificent city that is the common heritage of human civilization, and then preserved the fruit of their labour for all of humanity.

This unique plant collection lay dormant in Saint Joseph High School until it was unearthed by Professor Mehmet Sakınç. Devoting long years to studying the collection’s 2,253 specimens in light of new scientific developments, Professor Sakınç identified 1,006 distinct species – all of which appear in this book under 436 genus and 87 families.

Sayfa Sayısı: 1119

Baskı Yılı: 2013

Dili: Türkçe / İngilizce
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu