Felsefe Kitapları

İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer Pdf indir

İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer pdf indir, Felsefe Bilimi türünde kaleme alınan İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer kitap ile ilgili özet bilgiler. İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer kitabı yazar Metehan Tanyıldız tarafından kaleme alınmıştır. İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer kitabı 120 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 11 x 18 ebatında olan İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer kitabın 1. Basım Destek Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer pdf oku, İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer PDF yandex, İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

İlim Anavatanımızdır Cehalet İse Yabancı Bir Yer PDF Oku

“Kimseden daha iyi olmadığınızı anlayacak kadar mütevazı, herkesten farklı olduğunuzu kavrayacak kadar bilge olun.”

İbni Rüşd veya dünyanın tanıdığı adıyla Averroes…

Avrupa’nın fikir mimarlarından Endülüslü Müslüman, felsefeci, astronom, hekim, psikolog, hukukçu, fizikçi, edebiyatçı ve matematikçi.

12. yüzyılda akılcılığı, hem İslam dünyasına hem de Skolastik Felsefe’nin baskıladığı Ortaçağ Avrupası’na yeniden hatırlatan, Aristo’nun metodolojisini yeniden gün yüzüne çıkgit gide artan ve eserlerini yaptığı şerhlerle çağdaşlarına kazandıran İbni Rüşd, Rönesans’ın ve Aydınlanma Çağı’nın da başlatıcısıdır.

Avrupa’da adına methiyeler düzülen İbni Rüşd, “Akıl yoluyla da Tanrı bulunabilir. Gerçeğe giden yollar farklı olsa da aynı gerçeğe ulaşılır…” diyerek, bağnazlığa, aklı bir yana iten anlayışa ve insanı dar düşünceye hapseden tüm akımlara karşı durmuştu.

Avrupa’nın “Yorumcu” unvanı verdiği İbni Rüşd, etkileri şimdiye kadar süren bir anlayışın da en göz alıcı yıldızı oldu. Ömrünü okuyarak ve yazarak geçiren bu büyük filozof, “Gerçek, gerçeğe zıt olamaz…” diyor, insanın “aklını kullanmasının” yalnızca bir tercih değil, bunun yanı sıra görev olduğunu savunuyordu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu