Pdf Kitap Arşivi

Frida Kahlo Aşk ve Acı Pdf indir

Frida Kahlo Aşk ve Acı pdf indir, Sanatçılar türünde kaleme alınan Frida Kahlo Aşk ve Acı kitap ile ilgili özet bilgiler. Frida Kahlo Aşk ve Acı kitabı yazar Rauda Jamis tarafından kaleme alınmıştır. Frida Kahlo Aşk ve Acı kitabı 13,5×19,5 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2002 ebatında olan Frida Kahlo Aşk ve Acı kitabın Everest Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Frida Kahlo Aşk ve Acı pdf oku, Frida Kahlo Aşk ve Acı PDF yandex, Frida Kahlo Aşk ve Acı PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Frida Kahlo Aşk ve Acı PDF Oku

20. yüzyılın popüler ikonlarından ressam, devrimci ve feminist Frida Kahlo’nun eserleri sürrealist olarak tanımlansa da kendisi bu tanımı, “Ben sürrealist bir ressam değilim. Asla hayallerimi resimlemedim. Sadece kendi gerçeğimi resimledim” diyerek reddetti. Sanat tarihinde ilk kez bir kadın, yalınlığı ve sakinliği acımasız denebilecek bir içtenlik ve “rahatsız edicilik”le  kelimelerine ekledi.

 

Tablolarının birçoğunda  kendi yüzünden yola çıkan Frida’nın yaşamöyküsü bize, Carol Hanisch’in kült olmuş “kişisel olan politiktir” mottosunun ne demek olduğunu anlatır. Çünkü o  ruhunu kattığı Meksika devrimini doğum günü ilan eden bir marjinal, hiç doğmamış oğluna isim koyup onunla düşlerinde konuşan bir hayalperest, aldatılan kadın imajına da topluma direndi¤i gibi direnen bir savaşçı,  tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunda bile ne sanatından ne de yaşamından vazgeçmiş, tersine onları daha da yüceltmiş kutsal bir mücadeleci ve Diego Rivera ile yaşadığı aşkta, “senin sevmediklerini de sevdim ben” diyen taraftır. 

 

Durmaksızın ötekileştirilen yaşamında kaderine razı olmayı değil, efsane olmayı seçen Frida, ölümü de yaşamı gibi başında çiçeklerle ve her zamanki güzelliğiyle karşılamıştır.

 

“Bir ressam olarak Frida, Diego’ya hiçbir şey borçlu değildi, yani Diego hiçbir zaman onun hocası olmadı, asla bir resmini düzeltmedi demek istiyorum. Hatta birden fazla hususta tersi geçerliydi, çünkü Frida’nın onun üzerinde ahlaksal ve sanatsal olarak kuvvetli bir otoritesi vardı.”

-Alejandro Gomez-

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu