Edebiyat Kitapları

Cesur Yeni Dünya Pdf indir

Cesur Yeni Dünya pdf indir, Roman türünde kaleme alınan Cesur Yeni Dünya kitap ile ilgili özet bilgiler. Cesur Yeni Dünya kitabı yazar Aldous Huxley tarafından kaleme alınmıştır. Cesur Yeni Dünya kitabı 272 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 13,5 x 21 ebatında olan Cesur Yeni Dünya kitabın 10. Basım İthaki Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Cesur Yeni Dünya pdf oku, Cesur Yeni Dünya PDF yandex, Cesur Yeni Dünya PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Cesur Yeni Dünya PDF Oku

Cesur Yeni Dünya

İngiliz yazar Aldous Huxley’nin 1932 senesinde yayımlanan Cesur Yeni Dünya adlı eseri, distopya edebiyatının dünya çapındaki en kuvvetli emsallari içinde yer alıyor. Hiciv türünde paylaşımı yaptığı eserler ile döneminin en dikkat çekici yazarlarından olan Huxley, Cesur Yeni Dünya’da eleştirel bakış açısını hayal gücü ve kara mizah ile harmanlıyor. Böylelikle yazar, eserinde geleceğin modern toplumuna ağır bir insanlık dersi veriyor.

Romanını Birinci ve İkinci Dünya Savaşları içindeki zamanda kaleme alan Aldous Huxley, okurlara 30’lu senelerın karamsar atmosferini kuvvetli bir biçimde hissettiriyor. Savaşın ve gelişen teknolojinin insanlık üzerinde yarattığı etkiye dikkat çeken yazar, eserini 1946’da – İkinci Dünya Savaşı’nın bir yıl ardından – yeniden gözden geçiriyor. Kitaba bu sürede eklediği önsöz ise Huxley’nin eleştiri gücünü en çarpıcı şekliyle ortaya koyuyor. 

Şu An Yeni Bir Takvimin İçindesiniz!

Cesur Yeni Dünya romanındaki olaylar, 26’ncı yüzyıl İngiltere’sinde geçiyor. Lakin eserdeki zaman “Ford’dan sonra 632 yılı” olarak adlandırılıyor. Bu bağlamda Henry Ford’un üretim bandını icat etmesi, dönemin insanları tarafından yeni bir milat olarak kabul görüyor. Eserde anlatılan dünya düzeninde “maddiyat ve tüketim” yüceltilirken, “insan” bu düzende yalnızca bir ürün olarak yer buluyor.

Romanda, tıpkı Avrupa tarihindeki Dokuz Yıl Savaşı gibi bir savaş dönemi oluyor. Daha sonra yaşanan ekonomik darboğazdan sonra ise Cesur Yeni Dünya olarak adlandırılan bir düzen kuruluyor. Bu düzende insan ırkının devamı da üretim bantları ile sağlanıyor. Hastalıklar, savaşlar ve yoksullik gibi zorluklar böylece ortadan kaldırılıyor. 

Mutlak huzurun hakim olması için yapılan tüm çalışmaların bununla birlikte, sanatsal etkinlikler de tamamen yasaklanıyor. Ve bundan dolayı insanlık, kendini tamamen tüketecek zevklerin esiri olarak yaşamını sürdürüyor. Peki, bu gaflet sizce ne zamana kadar sürebilir?

Bunu Biliyor muydunuz?

Aldous Huxley, Cesur Yeni Dünya’yı yazarken Rus yazar Yevgeni İvanoviç Zamyatin’in Biz adlı eserinden ilham almıştır. – Aynı eser, George Orwell’in 1984 romanına da esin kaynağı olmuştur. – Huxley, eserine Cesur Yeni Dünya adını ise ölümsüz sanatçı William Shakespeare’in Fırtına adlı oyunundan esinlenerek vermiştir. 

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

Tüm zamanların en etkileyici romanları içinde gösterilen Cesur Yeni Dünya, sizi insanlığın bugününü ve geleceğini sorgulamaveyavet ediyor. Bu kitabı sepetinize eklerken, Bilim Kurgu kategorisindeki diğer kuvvetli yapıtlara göz atmayı da unutmayın!

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu