Pdf Kitap Arşivi

Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar Pdf indir

Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar pdf indir, Sanat Prestij türünde kaleme alınan Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar kitap ile ilgili özet bilgiler. Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar kitabı yazar Kolektif tarafından kaleme alınmıştır. Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar kitabı 24 x 28 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2017 ebatında olan Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar kitabın Pera Müzesi Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar pdf oku, Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar PDF yandex, Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Bana Bak! -la Caixa Çağdaş Sanat Koleksiyonundan Portreler ve Diğer Kurmacalar PDF Oku

Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi, sanat tarihindeki en eski ifade şekillerinden birisi olan portreyi, günümüz çağdaş sanat üretimleriyle yeniden konu alıyor.

Portrenin temelinde figüre sadakat ve ona andıran bir imge yaratmak mevcuttur; öte yandan da, sanat bize portre yapmanın bir imgeyi yeniden üretmek değil, onu baştan yaratmak, yani bir kurmaca oluşturmak olduğunu öğretmiştir. Sergideki seçkinin çoğu, hafıza ve kurmacanın bunun yanında, hakikat, görünüm ve temsil kavramlarını inceliyor. Sergi, öte yandan portrenin normlarını sorgularken, öte yandan da ona ait stratejileri ve toplumsal alışkanlıkları açığa çıkarıyor. Resim, maskeleri ve makyajı ortaya serer; fotoğraf ise, kurmaca ve gerçekliğin kafa karıştırıcı etkilerini üretme potansiyelini kullanır.

Sergi kataloğu, ”la Caixa” Vakfı Direktörü Elisa Duran’ın sunuşu, vakfın Çağdaş Sanat Koleksiyonu Yöneticisi ve bunun yanı sıra serginin küratörü Nimfa Bisbe,Virginia Torrente ve Lorena Amorós’unmakalelerini içeriyor. Bana Bak! sergisi kendimizi bir imge olarak nasıl yorumladığımız sorusunu gündeme getiren ülkeler arası 22 sanatçının yapıtlarını içeriyor. Sergide bulunan sanatçılar: Janine Antoni, Eduardo Arroyo, Juan Navarro Baldeweg, Jean-Michel Basquiat, Christian Boltanski, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas, Esther Ferrer, Günther Förg, Curro González, Stefan Hablützel, Roni Horn, Sharon Lockhart, Pedro Mora, Vik Muniz, Óscar Muñoz, Bruce Nauman, Carlos Pazos, Cindy Sherman, Antoni Tàpies, Gillian Wearing ve Sue Williams.

The exhibition Look at Me! Portraits and Other Fictions from the ”la Caixa” Contemporary Art Collection examines portraiture, one of the oldest artistic genres, through a significant number of works of our times.

 

Fidelity and likeness to the portrayed subject have been an essential condition of portraits, although art has taught us that to portray is not to reproduce but to create an image and, in short, construct a fiction. Most of the works assembled here examine concepts of truth, appearance and representation, besides memory and fiction. Some put the normative canons of portraiture to the test, revealing its ruses and the conventions of society. Painting exposes masks and make-up, whereas photography experiments with the potential of fiction to produce disconcerting effects of reality.

 

The exhibition catalogue includes an introduction by Elisa Duran, director of the “la Caixa” Foundation, and articles written by Nimfa Bisbe, director of the foundation’s Contemporary Art Collection and the exhibition curator, and Virginia Torrente and Lorena Amorós. The exhibition Look at Me! features the works of 22 international artists who raise the question as to how we interpret ourselves as an image. The artists in the exhibition are Janine Antoni, Eduardo Arroyo, Juan Navarro Baldeweg, Jean-Michel Basquiat, Christian Boltanski, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas, Esther Ferrer, Günther Förg, Curro González, Stefan Hablützel, Roni Horn, Sharon Lockhart, Pedro Mora, Vik Muniz, Óscar Muñoz, Bruce Nauman, Carlos Pazos, Cindy Sherman, Antoni Tàpies, Gillian Wearing and Sue Williams.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu