Pdf Kitap Arşivi

Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları Pdf indir

Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları pdf indir, Etnoloji türünde kaleme alınan Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları kitap ile ilgili özet bilgiler. Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları kitabı yazar Yaşar Kop tarafından kaleme alınmıştır. Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları kitabı 13,5 x 21 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2018 ebatında olan Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları kitabın Kriter tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları pdf oku, Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları PDF yandex, Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Hassas ve Tartışmalı Bir Konu 1915 Ermeni Olayları PDF Oku

Arka Kapak Yazısı  

 
 

Türkiye, 1915 Olayları sebebiyle son haftalarda içte ve dışta giderek git gide artan bir saldırı kampanyası ile yüz yüze kalmıştır. Dikkat edilecek olursa Ermeni Sorunu, özellikle Türkiye kritik zamanlardan geçerken sahneye konulmaktadır. Bu duruma ilk örnek, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunun Çanakkale için mücadele verdiği tarihte; Van, Sason ve Bitlis gibi doğu illerinde ardı ardına Ermeni isyanlarının patlak vermesidir. İkinci kritik dönem, Anadolu’da yeni bir millî devletin kuruluş mücadelesi verilirken, İttihat ve Terakki önderlerine ardı sıra suikast düzenlenmesidir. 1970’lerde yaşanan Ermeni terörü ise Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası bir araya gelen ülkeler arası baskı ortamında yoğunlaşmıştır. Aynı sorun şimdi de Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne gir(ebil)mek için çaba gösterdiği günlerde, dozu giderek daha da artırılan bir konu olarak gündeme getirilmektedir. Buna paralel olarak şuan için 29 farklı ülke parlamentolarında “Ermeni Soykırım Yasası” kabul edilir olmuştur. Hiç şüphesiz tüm bunlardan maksat, Türk siyasetini kıskaca almak ve zorda bırakmaktır. Çünkü Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan, Ortadoğu ve Kafkasya gibi, mühim petrol yataklarının kesiştiği noktadaki stratejik konumu ile Türkiye, diğer dünya ülkelerinin iştahını kabartmaktadır.

İşte bu kitapta değişikliklara saygı duyma ilkesinden hareketle ve karşıda öteki oluşturma gayesinden uzak olmak kaydıyla, 1915 Ermeni Olaylarının literatür kısmı belli bir sistematikle ve de okuyucuyu sıkmadan oluşturulmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda tehcir olarak adlandırılan aslında Sevk ve İskân Kanunu olarak tarihi vesikalarda yerini alan konuveyair akla gelebilecek tüm sorulara yanıt bulunabileceği umulmaktadır.  

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu