Pdf Kitap Arşivi

Manas Destanı Pdf indir

Manas Destanı pdf indir, türünde kaleme alınan Manas Destanı kitap ile ilgili özet bilgiler. Manas Destanı kitabı yazar He Jihong Chun Yi tarafından kaleme alınmıştır. Manas Destanı kitabı 15,5 x 23,5 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2018 ebatında olan Manas Destanı kitabın İpekyolu Kültür ve Edebiyat tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Manas Destanı pdf oku, Manas Destanı PDF yandex, Manas Destanı PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Manas Destanı PDF Oku

Manas dünya folklor tarihinin en mühim epik eserlerinden biridir. Destan niteliği taşıyan bu eser tarihsel gerçekler ile mitleri birleştirmektedir. Kırgız dili ve edebiyatının en bilinen bu eseri üç bölümden buluşmaktedir. İlk bölümde, Manas adlı kuvvetli bir halk kahramanının hikâyesini görürüz, ikinci bölüm Manas’ın oğlu Semetey’i onun çocukluğunu ve düşmanlarına karşı mücadelesini konu edinir. Son bölümde ise Manas’ın torunu Seytek’in öyküsünü izleriz. Destana temel oluşturan efsaneler ve halk hikâyelerine göre, Kırgızlar Çinli savaşçılar tarafından anayurtlarından sürülürler ve Altay dağları bölgesine göç etmek zorunda kalırlar.

İşte kahraman Manas, bu bölgede ve bu koşullarda bir Kırgız kahramanı olarak doğar. Manas daha çocukluğundan bu yana, müthiş yetenekler sergiler ve akranları içinde olağanüstü kuvveti, kurnaz işlek zekâsı ve cömertliğiyle göze çarpar.

Kısa bir sürede şanı Altay’ın sınırlarını aşmıştır. Çin imparatoru Manas’ı ve onun gücünü duyduğunda endişelenir ve Manas’ı öldürmek için bir tabur savaşçı yollar. Lakin Manas, sonunda düşman taburunu yenmeyi, Kırgız topluluğunu birleştirerek anayurtlarını geri kazanmayı başarır. Böylelikle, Manas, tüm Kırgız kabilelerini birleştiren ve anayurtlarını kurtarmada onlara önderlik eden tanınmış bir kahraman olmuştur…

Manas Destanı, Kırgız topluluklarının kendi bölgelerinde birlik, düzen ve barışı kazanma mücadelelerini ve özlemlerini yansıtmaktadır. Destanda bu mücadelenin parçası olan bir çok çarpıcı ve renkli savaş hikâyesi içerilmiştir. Savaşların bunun yanında yüzsenelerca şiir ve şarkılara konu olmuş, kahramanların aşk öykülerini ve aşka sadakat hikâyelerini ve güzel Kırgız coğrafyasını içeren Manas Destanı okuyucuları büyüleyen bir duygu seli oluşturabilmektedir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu