Pdf Kitap Arşivi

Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu Pdf indir

Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu pdf indir, Mimari türünde kaleme alınan Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu kitap ile ilgili özet bilgiler. Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu kitabı yazar Lain Jackson tarafından kaleme alınmıştır. Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu kitabı 16,5 x 17 sayfadan oluşmakta olup 1. Hamur ile basılmıştır. 2019 ebatında olan Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu kitabın Türkçe YEM Yayın tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu pdf oku, Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu PDF yandex, Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu PDF Oku

YEM Yayın’ın, mimarlık eğitimi alan öğrencilere öğrenim hayatları boyunca yardımcı olması hedeflenen Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu adlı yeni kitabı çıktı.

Her yıl eğitime yeni başlayan mimarlık öğrencileri tasarım sırasında benzer hataları yaparlar; mühim elemanları projelerine yerleştirmeyi unuturlar. Bu derli toplu rehber kitap, öğrencilere yol gösterecek en mühim ve temel ipuçlarını, yazarın şakali ve birbirinden güzel el çizimleri eşliğinde sunuyor.

Türkçe’ye Prof.Dr. Özlem Erdünyaya geldi Erkarslan tarafından çevrilen Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu’nun, mimarlık öğrencileri için temel başvuru kaynağı olması maksadıyla hazırlayan kitabın yazarı Iain Jackson’ın kitaba ilişkin görüşleri şöyle:

“Elinizde tuttuğunuz Mimarlık Okulunda Hayatta Kalma Kılavuzu, hem kendinizi daha etkili biçimde ifade etmenize hem de tasarımlarınızı daha dikkate değer ve doğru biçimde sunmanıza yol gösterecektır.

Her bir sayfa, mimarlığın temel bilgilerine ilişkin mühim tavsiyeler içerir. Burada verilen ipuçlarını, ilkeleri ve rehber olma niteliği taşıyan bilgileri tasarımlarınızı daha etkin kılmak için kullanın. Mimarlık öğrencileri, genelde, eleştiri (yahut jüri) sırasında düşüncelerini aktarmak yahut eleştirenin (jürinin) yanlış anlamalarını düzeltmek için çok uzun zaman harcar. Bu da, ortaya koydukları mimari değerleri ve düşüncesin gerçek bileşenlerini anlatabilmeleri için gerekli olan zamandan çalar. Basit çizim hatalarının ve dikkatsizliklerin iyi tasarımların niteliğini düşürmesine izin vermeyin.

Kitabın en mühim amacı, tasarım çalışmalarınızda siz değerli okurlarımıza yardımcı olmak ve düşüncelerinizi karşı tarafa doğru aktarabilmek için ihtiyaç duyacağınız becerileri geliştirmektir. Burada okuyacaklarınız ve gözlemleyecekleriniz dünya çapındaki mimarlık okullarında hemen her gün tartışılan konulardır. Bunları, tasarımlarınızı daha keyifli ve cesur hale getirebilmek, söylemek istediklerinizi doğru biçimde iletebilmek maksadıyla, derse ve eleştiriye (jüriye) katılmadan önce yararlanabileceğiniz anımsatıcı notlar olarak kullanın.” 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu