Edebiyat Kitapları

1984 Pdf indir

1984 pdf indir, Roman türünde kaleme alınan 1984 kitap ile ilgili özet bilgiler. 1984 kitabı yazar George Orwell tarafından kaleme alınmıştır. 1984 kitabı 352 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 12,5 x 19,5 ebatında olan 1984 kitabın Türkçe Can Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda 1984 pdf oku, 1984 PDF yandex, 1984 PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

1984 PDF Oku

1984

Distopya olarak nitelendirilen George Orwell’ın bu şahane eseri, geçmişin aslında ne kadar da gelecekten izler taşıdığını ortaya koyuyor. 1948’de kaleme aldığı bu eser ile Orwell, günümüz modern dünyasına bir protesto bırakıyor. Her ne kadar kitabında 1984 yılını tasvir etse de kitabın derinliklerinde bugünden izler de bulabilmeniz olabilecek. Bu durumda tabi ki ki George Orwell’ın ileri görüşlülüğü etkili.

 

Sovyet Rusya’ya bir eleştiri niteliğinde olan bu kitap, günümüz siyasetinin baskısı, toplumdaki adaletsizliği, bireylerin tek tipleştirilmek istenmesi, zihnin kontrolü ve bireyselliğin yok edilmesi gibi kavramlar üzerinde de duruyor. Ütopik olduğu kadar gerçekçi yönlere de bulunduran roman, sizi yaşadığınız toplum düzeni içinde de düşünmeye davet ediyor. Önlem alınmadığı takdirde nerelere sürüklenebileceğimiz hususunda ipuçları veren bu romanı, elinizden bırakamayacaksınız.

 

Modern Dünyaya Bir Protesto: 1984

Büyük Birader olarak adlandırılan kişi ve onun denetimindeki partisi, Okyanusya yönetiminin başıdır. Okyanusya’da Büyük Birader’in otoritesiyle, toplumda hiyerarşik bir sınıflandırma bulunur. Topluma, tüm insani duygulardan arınmalarını emreden Büyük Birader; ülkede aşkı, erotizmi, bireysel evliliği ve günlük tutmak gibi insani eylemleri de yasaklamıştır. Evlilikler, tamamen devlet kontrolündedir ve amaç yalnızca devlete hizmet edecek çocuklar yetiştirmektir. Diğer yandan, ülkedeki tüm yazılı ve yazısız yayın organları, yalnızca devlete bağlıdır ve asla kendi düşüncelerinizi ifade etmenize izin verilmez.

 

Çoğunluğun bu sisteme uyduğu ve itiraz etmeksizin Büyük Birader’e saygı gösterdiği Okyanusya’da, tabi ki ki sisteme karşı gelen bireyler olacaktır. Bunlardan bir diğeride Doğruluk Bakanlığı’nda çalışan Winston’dır. İçerisinde bulunduğu sıkışmışlık hissi, onu her şeye karşı gelmeye itecektir. Hikayede burada başlar. Winston’ın başkaldırışı, Julia ile olan yakınlaşması ve eylemleri sonucu başına gelenleri George Orwell, büyük bir ustalıkla işlemiştir. Kitabın sonundaysa Winston’ın türlü işkenceler sonucu, devlete bağlı bir vatandaşa dönüştürüldüğüne tanık oluruz.

 

Bunu Biliyor muydunuz?

George Orwell kitabın geçtiği yıl olarak aslında 1980 yılını seçmiştir. Lakin kitabın tamamlanması, Orwell’ın hastalığının da etkisiyle uzadıkça yılı, 1982 olarak değiştirmiş, ardından ise 1984 senesinde karar kılmıştır. Bunun nedeni ise Orwell’ın kitabın yazımını 1948 senesinde tamamlamasıdır. Orwell, 1948’in son 2 rakamının yerlerini değiştirmeye karar verir. Böylelikle kitap, 1984 adı ile basılır. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu