Pdf Kitap Arşivi

Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi Pdf indir

Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi pdf indir, Politika/Araştırma türünde kaleme alınan Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi kitap ile ilgili özet bilgiler. Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi kitabı yazar Kolektif tarafından kaleme alınmıştır. Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi kitabı 16 x 24 sayfadan oluşmakta olup 2. Hamur ile basılmıştır. 2018 ebatında olan Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi kitabın Bibliyotek tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi pdf oku, Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi PDF yandex, Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi PDF Drive gibi indirme linklerinden indirebilirsiniz.

Cumhuriyet Dönemi Türk Düşüncesi PDF Oku

Arka Kapak Yazısı

 

 

Türkiye’de düşünce, edebiyat ve siyasetle irtibatlı, hatta bazı araştırmacılara göre göbektenbağlı biçimde gelişmiştir. Bu durum düşünce anlamında ortaya konulan performansın elealınmasında da aşil topuğunu oluşturmaktadır. Edebiyat ve siyasetle temas öte yandanTürkiye’de düşüncenin olmadığı gibi tamamen yok saymayı getiren bir noktaya varmaktadiğer taraftan bireylerin siyasal pozisyon alışları üzerinden bir sahiplenme-düşmanlaşmaya vardırmaretoriği üzerinden değerlendirmeyi tahkim etmektedir. Türkiye’de özellikle akademyanınkitle halinde fikir değiştirebilmesinin arkasında da meseleyi bu iki çöküntü alanının dışına çıkarak değerlendirme alanıni gösterememiş olmaları bulunmaktadır. Hülasa, mesele bukitapta da düşüncesi ele alınan bir şairin dizesinde olduğu gibi “insanlar hangi dünyaya kulakkesilmişse diğerine sağır” vaziyetinin ötesine geçememektedir.

Elinizdeki kitap Türkiye’de düşünce kamusunun içine düştüğü bu fasit daireyi kırmak için atılmış cesur bir adım. Türkiye’de farklı çevrelerden fazla sayıda aydının ele alındığı bu çalışmagenel okuyucu kitlesine hitap edecek biçimde hazırlanmıştır. Özellikle lisans öğrencileri içinbaşvuru kaynağı niteliğinde olacak bu çalışma alanda büyük bir eksikliği de doldurmayıamaçlamaktadır.

 

 

Editör: Öner Buçukcu

Kapak Tasarım: Erdi Serin

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu